16 Haziran 2014 Pazartesi

Zoru sevenler için CrossTeaser!


bulmaca
CrossTeaser- Recent Toys
Bugün sizlere tanıtacağımız CrossTeaser, Recent Toys tarafından üretilen bulmacaların en ilginç olanlarından biri diyebiliriz.  Heyecan verici özgün bir tasarıma sahip olan bu bulmacanın detaylarına gelin biraz yakından bakalım. 

Gördüğünüz üzere rengarenk görüntüsüyle  bu tür bulmacalara en meraksız olanların bile ilgisini çekebilecek bir yapısı var.

Bu bulmacayı çözmek hiç de kolay değil; dolayısıyla başlarken biraz stres olmaya ve hatta uzun süre çözemeyip hayal kırıklığı yaşamaya kendinizi hazırlasanız iyi olur. Aslında CrossTeaser'ı vazgeçilmez kılan da zor oluşu..

Basitçe tarif etmek gerekirse, CrossTeaser bulmacası 8 çarktan oluşuyor; her birinde 6 farklı renk var. Herhangi bir parçayı hareket ettirebilmeniz için bir tane de boş alan bulunuyor. 

 CrossTeaser logosu size bakacak şekilde bulmacayı tutun, dikey yuvalar boyunca yukarıya ve aşağıya doğru parçaları hareket ettirin; bulmacanın tersini ise yatay yuvalar boyunca  sağa ve sola doğru hareket ettirin.

CrossTeaser bulmacasında hedef, parçaları karıştırdıktan sonra  çözüme ulaşmaktır. Bunun için de hem bulmacanın ön yüzünde, hem de arka yüzünde her çarkta aynı renklerin bir araya gelmesi gerekir. İkincil renkler için de aynı yönlendirme olmalıdır, dolayısıyla bu hedefe ulaşmak oldukça zordur.

Bulmacada, elde rahatlıkla tutulabilmesi için yuvarlak bir tasarım düşünülmüş; ki bu da  kullanıcı açısından oldukça memnuniyet verici bir yaklaşım. Çerçevenin transparan olması ise renklerin durumlarını görebilmek için bulmacaya  oldukça pratiklik kazandırmış. Yaklaşık 12 cm çapında olan bulmaca, elde rahatça oynayabilmek için ideal boyutlarda tasarlanmış. Parçaları bir yere yerleştirdiğinizde belirli bir “klik” sesi duyuyorsunuz; çok sessiz bir bulmaca diyemeyiz kendisine.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, zorluk açısından Rubik Küp’le kıyaslandığında bu bulmacanın hiç de kolay olmayan bir meydan okuma olduğunu söyleyebiliriz. Çözüm rehberi bulup okusanız bile işinizin zor olduğunu bilmelisiniz. 






Bir bulmaca ne kadar zorsa, çözdükten sonra hissedeceğiniz mutluluk da o kadar fazla olur.  Bu açıdan, zoru seven bulmacaseverler, CrossTeaser’ı özellikle tercih edeceklerdir. 

Hoş mekanizması, rengarenk, çekici ve şık tasarımıyla CrossTeaser son derece tatmin edici bir bulmaca seçimidir.

 Çözemeyeceğinizi düşünseniz bile, en azından denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.


NOT: CrossTeaser'ı mağazamızdan temin edebilirsiniz.


KAYNAK: mypuzzlecollection.blogspot.com


UYARLAMA ÇEVİRİ: Puzzle Galeri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder