5 Haziran 2014 Perşembe

Wurmm ve Bronco bulmacalarını seveceksiniz.


Bugün sizlere çok eğlenceli iki zeka bulmacasından bahsetmek istiyoruz.
 Wurmm.. ve Bronco. 
Bronco ve Wurmm..
 Zeka bulmacalarını yakından takip edenler iyi tanır Hollandalı bulmaca icatçısı ünlü ve ödüllü Oskar van Deventer’i. İşte bu iki oyun, Oskar’ın imzasını taşıyor ve dünya çapında milyonlarca bağımlısı var. Bu yazıyı okuduktan sonra sıradaki bağımlı belki de siz olacaksınız..
Oskar, bahsettiğimiz her iki bulmacayı da klasik güzergâh / yön bulma oyunları temelinde tasarlamış. Bu tip oyunlarda amaç, genellikle bulmacanın bir parçasını özgürce düzenleyerek doğru yolu bulmaktır.

Wurmm..

elma kurdu
Wurmm..
2008 yılından bu yana Recent Toys’un dağıtımını yaptığı iddialı zeka bulmacaları içinde yer alan Wurmm, üzerinde 22 tane delik olan yeşil elma şekli ve elma kurduna benzeyen figürden oluşuyor.

Amaç, bu sevimli kurdu oyundaki birçok başlama noktasından birinden elmanın altındaki çıkış noktasına getirip elmanın dışına çıkartmak. 

 Kurdu yola soktuğunuzda, birbirine bağlı bir takım delikler bulacaksınız.  Çıkışa giden en önemli noktayı bulduğunuzda; elma kurdunu döndürerek yönünü değiştirebilir ve çıkış noktasını bulabilirsiniz.

Bu bulmacayı çözmek o kadar da zor değil. Öncelikle yön değişikliğinin nasıl yapıldığını kavrayacak, sonrasında da Wurmm’u serbest bırakacak doğru yolu bulacaksınız.  Oyundaki döndürülebilir olma özelliğinin bulmacayı biraz daha zorlu ve de eğlenceli kıldığını siz de fark edeceksiniz.
Bu oyunu benzerlerinden farklı kılan bir diğer özellik ise kuşkusuz ki özgün tasarımı. Oskar, yine hem basit hem de hoş tasarımla farklılığını ortaya koymuş..
Videosunu da izleyince ne kadar eğlenceli bir bulmaca olduğunu siz de göreceksiniz..




Bronco

Recent Toys’un  2009 yılından bu yana piyasada olan bir diğer “yön bulma bulmacası” da Bronco. 

Temel mantığı Wurmm ile aynı; bu sefer at nalı şeklinde 15 delikli bir zemin ve sevimli  at figürü Bronco’ya meydan okuyacaksınız.



zeka oyunu
Bronco
Bu oyunda da başlamak için farklı delikler mevcut. Önce bu deliklerden bir tanesini seçin,  atınızı  deliklere doğru ileriye ya da geriye sıçratarak uygun alanlara doğru döndürün. Burada dikkat etmeniz gereken püf noktası şudur:

 Her  bitişik delik, hamle yapmak için uygun değildir!

Her  deliğin hareketlerinizi engelleyecek karşı yönde engelleri var. Engeli olmayan tek deliğe geldiğinizde atınızı yani Bronco’yu özgürce döndürün ve kaçma noktasına gelmesi için ona rehberlik edin.

Aynı Wurmm’da olduğu gibi Bronco’da da basit bir fikirden yola çıkılmış;  döndürerek kullanım kolaylığı ve herkes tarafından ayırt edilecek güzel bir tasarım var. Bronco’yu çözmek de çok zor değil; ama bulmaca tutkunlarının koleksiyonlarında mutlaka yer alması gereken parçalardan biri. 




NOT: Zeka bulmacalarını mağazamızdan temin edebilirsiniz. 
---------------------------
KAYNAK: mypuzzlecollection.blogspot.com

UYARLAMA ÇEVİRİ: Puzzle Galeri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder