12 Mayıs 2014 Pazartesi

Puzzle halısı ne işe yarar?

Puzzle’a yeni başlayanların belki de ilk kez duydukları, puzzle birleştirme alışkanlığı olanların ise vazgeçemedikleri bir  aksesuardan söz edelim bugün.


puzzle mat



Evet, konumuz puzzle halısı.

Birleştirmekte olduğunuz puzzle’ın  birileri tarafından dağıtılmasını, yanlışlıkla üzerine bir şey dökülmesini, parçalarının kaybolmasını istemiyorsanız fiyatı çok da pahalı olmayan puzzle halılarından edinmeniz sizi bütün bu dertlerden kurtaracaktır. 

Puzzle halısı nasıl bir aksesuardır?

puzzle

 Bu aksesuar üç parçadan oluşur:  Resimde gördüğünüz gibi genelde yeşil veya kırmızı renkten üretilen, malzemesi çuhadan yapılmış bir örtü, örtünün sarıldığı rulo ve tutturmak için lastikler.
Çeşitli markaların puzzle halılarında her ne kadar ölçüler farklılık gösterse de, fikir vermesi açısından Educa’nın puzzle halı ölçülerinin 180*100 cm olduğunu söyleyebiliriz.

Puzzle halısı ne işe yarar?

Örtünün üzerinde yer alan 500-1000-1500-2000 ve 3000 parçalık alanları belirten çizgiler sayesinde puzzle’larınızı düzgün bir şekilde halının üzerine yerleştirebilirsiniz.
Çuhanın yapısı gereği puzzle parçalarınız örtüye tutunacağı için halının üzerinden kaymazlar. Bu sayede  yarım puzzle’larınızı güvenle ortadan kaldırabilirsiniz. Puzzle’ınızı puzzle halısı üzerinde birleştirme işiniz bittiği zaman, halının üzerinde rahatlıkla puzzle koruyucu uygulayabilir ve çerçeveletmek için rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

Bu halının üzerindeki referans çizgilerinin bir avantajı daha vardır. Aynı halı üzerinde birkaç tane puzzle’ı çalışabilir ya da korumaya alabilirsiniz.  Bu halı, 1 tane 1000 lik ve de 1 tane 2000’lik puzzle’ınızı ya da 1 tane 1000’lik, yanında 1 tane 1500’lük ve 1 tane de 500’lük puzzle’ınızı korumak için  size müthiş bir pratiklik sağlayacaktır. Sürekli puzzle yapanlar, puzzle halısının bu özelliğini çok beğeniyorlar.

Puzzle halısı nasıl kullanılır?

Puzzle halısını kullanmak son derece kolaydır. Dikkat etmeniz gereken tek şey, halınızı düz ve sert bir zemine yaymak olmalıdır.  Masada değil de yerde çalışacaksanız, puzzle halınızı yer halısının üzerine direkt sermeden önce altına mukavva koymanızı öneririz.
Puzzle’ınızı kaldırmak istediğinizde dış ruloyu, -puzzle parçaları içte kalacak şekilde- yerleştiriyorsunuz ve ne çok sıkı ne de gevşek olmamak kaydıyla sarıyorsunuz.  Bu işlem bittikten sonra 3 tane lastiği iki yana ve ortaya gelecek şekilde takıyorsunuz. İşlem bu kadar basit!  Sonrasında puzzle halınızı ister taşıyın, isterseniz  bir yerde saklayın, içiniz rahat olabilir.



puzzle hali

Bazı basit şeyler vardır; varlıkları ile hayatı inanılmaz kolaylaştırdıkları, yok olduklarında daha iyi anlaşılır. Puzzle halısı tam da böyle bir şey işte.

Puzzle birleştirme hobisiyle sürekli ilgilenecekseniz; sizi  mekan, zemin, zaman gibi sorunlardan kurtaracak olan bu pratik aksesuarı mutlaka edinmelisiniz diyebiliriz.



4 yorum:

  1. Gerçekten çok işe yarar bir ürün bu halı. Özellikle 3000'likleri halıda yapıyorum ki günlerce masanın üstü işgal olmasın :) Herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorumunuz için Çiğdem Hanım. Bizi ilk günden beri yalnız bırakmıyorsunuz, çok mutlu oluyoruz, sevgiler:)

      Sil
    2. Rica ederim, ne demek. Asıl ben böyle güzel paylaşımlarda bulunduğunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
    3. Sevgiler çok çok, her zaman gelin:)

      Sil