7 Mayıs 2014 Çarşamba

Puzzle Koruyucu kullanıyor musunuz?

Bir puzzleseverin en büyük kabusu nedir?
Elbette emek vererek, zaman harcayarak birleştirdiği puzzle’ın bozulması!
Hele evde afacan bir çocuk veya evcil bir dostunuz varsa, puzzle’larınızı hem birleştirirken, hem de bittikten sonra çok iyi koruma altına almalısınız. Eve gelen yardımcının puzzle’ı dağıntı sanıp toparlaması hikayesi klasik bir espridir bilirsiniz ve çok kişi de bu kötü şakayı deneyimlemiştir. Dolayısıyla puzzle'ı koruma konusunu ihmal etmemek gerekir. 
Amacımız, sizlere bu yazıda puzzle bittikten sonra nasıl korumaya alınır konusunda kısaca bilgi vermek.
Bitmiş puzzle’ları korumak için değil ama sabitlemek  için en bilinen yöntem, toz ya da sıvı halde satılan puzzle yapıştırıcılarını kullanmaktır. Bunlar, puzzle’ın anlık olarak sabitlenmesini sağlarlar. Yapıştırıcı kuruduktan sonra puzzle ters çevrilir; arkasına şeritler halinde koli bandı kaplanır ve daha sonra çerçevesi yaptırılır. Fakat bu yöntem, özellikle 2000 parçanın üzerindeki puzzle’larda sıkıntılara yol açabiliyor. Cam ile çerçevelenmiş olsa dahi puzzle duvara asılınca bir süre sonra ortadan bel verebiliyor ve dalgalanmalar oluşabiliyor. 
 Puzzleseverlerden bu konuda  bize gelen talepler üzerine, uzun araştırmalar sonucunda Puzzle Koruyucu'yu üretmeye başladık ve bu sorunlar da ortadan kalkmış oldu.

puzzle

Puzzle koruyucu ne işe yarar?

Bitmiş puzzle’larınızın  hem ön, hem de arka yüzeyine kolayca yapıştırabileceğiniz Puzzle Koruyucu ile puzzle’larınızı hem yapıştırmış hem de korumuş olursunuz. Puzzle’ınız bu pratik ve ekonomik uygulama sayesinde toz, su gibi dış etkenlerden korunur, renklerinin solması gecikmiş olur. 

Üstelik cama ihtiyaç duymadan puzzle’ınızı çerçeveletebilirsiniz de.
Eğer duvarlarınızda puzzle asacak yer kalmadıysa, puzzle birleştirmeyi sadece hobi ya da terapi olsun diye yapıyorsanız, puzzle’larınızı korumakta zorlanırsınız; bazı parçaları kaybolabilir, kirlenirler, zaman içinde deforme olurlar. Puzzle koruyucu sizi bu dertlerden de kurtarıyor.

Puzzle koruyucu nasıl bir şey?

Yapışkanlı sticker’lar gibi düşünün. Ayrılabilir özel kağıdı olan koruyucu tabaka da diyebiliriz. Bir paketin içinde 50*70 boyutlarında 4 tane olarak satılıyor. 50*70 ise  biliyorsunuz 1000’lik puzzle ölçüsüdür. Yani aldığınız bir kutu puzzle koruyucu ile 4 tane 1000’lik, 8 tane 500’lük, 2 tane 2000’lik puzzle’ınızı kaplayabilirsiniz.
Puzzle koruyucuyu mat ve parlak olarak iki çeşit üretiyoruz. Puzzle görselinize ve elbette kişisel zevkinize göre seçim yapabilirsiniz. Özellikle soluk ve pastel renkli görsellerde parlak olan koruyucu güzel dururken, mat ve genelde düz renklerin hakim olduğu görsellere ise mat koruyucuyu tavsiye ediyoruz. Ama söylediğimiz gibi bu tamamen sizin zevkinize göre değişebilir.

Puzzle koruyucu nasıl kullanılır?


Hiç  gözünüz korkmasın, puzzle koruyucuyu uygulamak son derece kolay. 

1-      Nemli bir bezle  bitmiş puzzle’ın tozunu alıyoruz.
2-     Puzzle koruyucuyu kağıt katından ayırıyoruz.
3-     Puzzle koruyucuyu 2-3 cm açıp arkasındaki kağıdı kıvırıyoruz.
4-     Alttan kağıdı yavaş yavaş açarken diğer elimizle ( elimizde nemli bir bez olursa daha kolay olur) üst kısımdaki puzzle koruyucuyu yavaş yavaş yapıştırıyoruz. (Burada püf nokta, puzzle koruyucuyu aynı anda açıp aynı anda yapıştırmak) Yapıştırma işleminizde sorun olursa veya yaptığınız işlemi beğenmezseniz sakın telaşlanmayın. Yapıştırma işleminden 1 saat sonrasına kadar puzzle koruyucuyu kaldırabilirsiniz ve puzzle’ınız bir zarar görmez)
5-     Yapıştırdıktan sonra fazlalıkları bir maket bıçağı yardımıyla kesiyoruz. Fazlalıkları arkaya doğru kıvırmanızı kesinlikle önermiyoruz. Çünkü puzzle’ınız aradaki boşluklardan hava alırsa  zaman içinde puzzle koruyucunuz deforme olabilir.
6-     Puzzle yapıştırıcısı kullandıktan sonra puzzle’ın arkasının koli bantıyla bantlandığını söylemiştik hatırlarsanız. Puzzle koruyucuyu ön tarafa uyguladıktan sonra ise  puzzle’ınızın arkasına başka bir işlem uygulamanıza gerek kalmayacaktır.
     

Puzzle 1000 parçadan büyükse puzzle koruyucu nasıl kullanılır ?

 Eğer puzzle’ınız 1000 parçadan büyükse, puzzle koruyucuya ek yapabilirsiniz. Ek yaparken dikkat etmeniz gereken  en önemli nokta şudur:

İki parçayı uç uca eklemeyiniz!

Eğer uç uca ekleme yaparsanız ileride açılmalar olabilir. Dolayısıyla ekleme yaparken parçaları 0,5-1 cm üst üste bindirebilirsiniz. Merak etmeyin, ekleme yerleri dışarıdan bakınca belli olmayacaktır. 
Yolunuz Moda’ya düştüğünde mağazamıza uğrarsanız, örnekleri görebilirsiniz.

Eğer puzzle koruyucu kullanırken zorlanacağınızı düşünüyorsanız, mağazamıza puzzle'ınızı getirdiğinizde size bu konuda  seve seve yardımcı oluruz. Yardımlarımız elbette ücretsizdir...

Peki puzzle’ınızı nasıl taşıyacaksınız? Elbette puzzle halısı ile; bu da bir başka yazının konusu olsun.
Son söz olarak diyebiliriz ki, puzzle koruyucu kullanarak puzzle’a verdiğiniz emeği koruma altına almayı ihmal etmeyiniz.

 Keyifli günler dileriz.




2 yorum:

  1. Bu ürününüzden haberim vardı fakat yapıştırmayı becerebileceğimden emin olamadığım için almamıştım. Mağazanıza geldiğimde yakından uygulamasını görerek alacağım :) Bilgilendirme için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında nasıl yapıştırıldığına dair dün mağazada bir video da çekmiştik, internette sıkıntı vardı yükleyemedik. Ama en kısa zamanda videoyu da yayınlayacağız.
      Teşekkürler yorum için, sevgiler:)

      Sil