20 Haziran 2014 Cuma

Neon-floresan efektli puzzle'lar...

Puzzle  tutkunu olup da neon puzzle  çeşidini bilmeyen yoktur  herhalde. İngilizcede glow in the dark diyorlar bu türe, yani karanlıkta parlayan!

Bu tanımı yanlış anlayıp neon puzzle’ın tamamının karanlıkta parladığını, hatta abartıp  bu tarz puzzle'ların gece lambası görevi gördüğünü düşünmeyin sakın. 
Resimde önceden  belirlenen hatlar parlıyor karanlıkta sadece. Aydınlık değil ortaya çıkan sonuç, sadece parlama efekti.
 Kimilerinin çok beğendiği, kimilerinin ise beğenmediği enteresan bir görüntü çıkıyor ortaya.  Sizce de aşağıdaki kulenin hem gündüz, hem de gece görüntüsü ayrı ayrı güzellikte değil mi?

Tower Bridge


Severek aldığınız puzzle’ı, sabırla ve özenle birleştirdiniz, çerçevelettiniz, evinizin en sevdiğiniz köşesine astınız.  Gece olup ışıklar kapandığında bile o çok sevdiğiniz puzzle’ın kendine has zarif ışıltısını görmek istiyorsanız, neon puzzle’lardan bir seçim yapabilirsiniz.

Eiffel Tower

Işıltılı detayları sevenler neon puzzle’lara bayılıyorlar. Çocukları da unutmamak lazım. .
Uzaya meraklı çocuğunuz, gece duvarında parlayan gezegenleri görmek için muhtemelen aşağıda gördüğünüz puzzle’ı  büyük bir heyecanla birleştirecektir.

Solar System


Neon puzzle’ın farkı ne?
Sadece boyası farklı. Yani neon puzzle ile uğraşırken ekstra bir zorluk yaşamayacaksınız. Gece karanlıkta birleştirmek gibi  ekstrem bir düşünceniz varsa bilemeyiz elbette.  Hatta böyle çılgın bir deneyiminiz olduysa bizimle de paylaşırsanız mutlu oluruz.

 Neon puzzle neden parlar?

Fosforlu cisimler, ışık altında depoladıkları enerjiyi karanlıkta da yaymaya devam ederler. Elbette bunun bilimsel bir açıklaması var, merak edenleriniz Vikipedi’den detayları okuyabilir..

Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle, keyifli puzzle'lamalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder