18 Haziran 2014 Çarşamba

Cubigami7 ile 3D yeteneklerinizi keşfedin!

Bugünkü yazımızda, bulmaca  mucidi  George Miller'in tasarladığı ve 2009 yılından bu yana  Recent Toys'un dağıtımını üstlendiği Cubigami7 ile sizleri tanıştırmak istiyoruz. 


Cubigami7 açılmış hali

Resimlerde göreceğiniz üzere Cubigami7, katlanabilen bir bulmaca çeşididir.
Cubigami7 olarak adlandırılmıştır, çünkü bulmacada var olan 18 parça ile resimlerde gördüğünüz gibi toplamda sadece 7 şekil oluşturabiliyorsunuz.  Bulmacayı açtığınızda, yukarıdaki resimdeki gibi 6*6 ölçülerinde kareler göreceksiniz; hedefiniz ise  basit: Doğru hamlelerle 7 versiyonu ayrı ayrı oluşturabilmek!



 Her ne kadar ülkelere  göre değişiklik gösterse de bulmacada kullanılan en yaygın renkler 5 sarı, 5 mor ve 8 yeşil diyebiliriz.
Bu bulmacayla uğraşmanın oldukça kolay olduğunu elinize  aldığınızda daha iyi anlayacaksınız. Çünkü her  bir parça diğerleriyle bağlantılı ve dolayısıyla elde evirip çevirme konusunda hiçbir sıkıntı yok. Bu parçalar, kendi eksenleri etrafında yukarıya ve aşağıya dönebiliyor; merak etmeyin, bu dönüş sırasında parçaların bağlantısı kopmuyor.



 7 şekli oluşturabilmek için parçaların tamamını kullanmak zorundasınız.  Ancak, oluşturmaya çalıştığınız şekil için hangi parçayı katlamanız, hangi parçayı birleştirmeniz gerektiğini çözmek için epey uğraşmanız gerekecek. Çoğunlukla denemeleriniz sonuçlanmayabilir, ama ilk şekli oluşturduktan sonra çok daha fazla eğleneceğinizi rahatlıkla söyleyebiliriz.



Kutunun üzerinde de yazdığı gibi, ilk şekli oluşturmak kolay olabilir, ama 7 farklı şeklin tamamını monte etmek, hiç de kolay bir görev değil baştan belirtelim.  Kutunun üzerinde gösterilen resimleri rehber olarak kullanırsanız, her bir şekil için renklerin nerede yer alması gerektiğini görebilirsiniz ve bu da işinizi kolaylaştırabilir. Ama biz size  İlk denemenizde sadece içgüdülerinizle şekli oluşturmaya çalışmanızı tavsiye ediyoruz. Bu sırada sorun yaşarsanız, faydalanmak için resmi kullanabilirsiniz.





Sonuç olarak diyebiliriz ki Cubigami7, güzel bir 3D bulmaca seçimidir. 3D düşünme biçiminizi, bir şekli 3 boyutlu olarak gözünüzde canlandırma yeteneğinizi sınamak için Cubigami7 mükemmel bir araçtır.  

Ayrıca çeşitli şekiller oluşturma amaçlı yaratıcı zeka oyuncaklarından hoşlananlara da Cubigami7'yi ısrarla tavsiye ediyoruz.


Not: Cubigami7'yi mağazamızdan satın alabilirsiniz.




Kaynak: http://mypuzzlecollection.blogspot.com.tr/
Uyarlama Çeviri: www.puzzlegaleri.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder