4 Haziran 2014 Çarşamba

Minyatür puzzle nedir?

Her konunun olduğu gibi puzzle birleştirme uğraşısının da kendine özgü terminolojisi var. Puzzle dünyası ile yeni tanışanlara bu terminoloji hakkında bilgiler vermeyi kendimize görev edindik.
Bu anlamda bugün size kısaca minyatür puzzle’ı tanıtmak istiyoruz.

minyatür puzzle


The Eiffel Tower, minyatür, EDC15192
Minyatür puzzle, adından da anlaşılacağı gibi parçaları küçük olan puzzle çeşididir. Örneğin normal 1000 parçalık bir puzzle’ın bitmiş boyutları 68*48 cm. iken, 1000 parçalı minyatür puzzle ölçüleri 46*30 cm’dir. Hal böyle olunca bu tür puzzle’ların  elbette ki normal puzzle’ladan daha zorlayıcı olduğunu söyleyebiliriz. Yani puzzle’a yeni başlayanlara minyatür puzzle’ı tavsiye  etmeyiz.

Coliseum, Rome,1000 parça minyatür, EDC15996














Ama eğer puzzle birleştirme konusunda yeterince deneyimliyseniz, minyatür puzzle ile uğraşmaktan çok daha fazla keyif alabilirsiniz. Hele ki evinizde bu hobi için fazla geniş bir alanınız yoksa, gözleriniz yeterince keskinse, kendinize meydan okumak istiyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.
 Bizden bugünlük bu kadar, bizi izlemeye devam edin.. ☺

4 yorum:

  1. Kesinlikle ekstra sabır ve iyi gözler gerektiriyor. Bir kere yaptım; çok zorladı ama bittiğinde çok hoş bir görüntü çıktı ortaya. Tam da dediğiniz gibi meydan okumalık bir puzzle türü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrikler, sizden 24000' lik bir meydan okuma da bekliyoruz, keyifle hikayenizi burada paylaşırız :)

      Sil
    2. Benim de hayalim Life'ı yapmak. Bakalım elbet bir gün gerçek olur. Memnuniyetle burada paylaşırım tabii ki :)

      Sil
    3. Her zaman bekleriz:)

      Sil