28 Ağustos 2015 Cuma

Bir puzzle almak için top 10 gerekçe!

1-  Kaliteli zaman geçirmek!
İnsanın  ailesi veya arkadaşlarıyla birlikte puzzle birleştirmesi, onlarla olan bağlarını sağlamlaştıran etkili bir yoldur. Mesela orta yaşlardaki annenizin veya babaannenizin evine ziyarete mi gidiyorsunuz,  bu sefer yanınızda lokum değil, O’nun beğeneceği  bir kutu puzzle götürün hediye olarak! Bir başkasıyla puzzle parçaları birleştirmeye çalışmak, harika bir aktivedir.  Puzzle üzerinde takım halinde çalışmaksa, insanları birbirine yaklaştıran bir iletişim modelidir ve gerçekten eğlencelidir.

2- Tasarruf edin!
Kim biraz para tasarrufu yapmak istemez ki? Eğer canınız sıkılıyorsa, kendinizi bir alışveriş merkezine atıp para harcamak yerine evinizde kalıp puzzle birleştirebilirsiniz. İnsanların,  özellikle de kadınların çoğu, canları sıkıldığı zaman  gerçekten de hiç ihtiyaçları olmayan şeyleri almaya meyillidir. Oysa puzzle birleştirmek, çok pahalı olmayan bir eğlencedir  ve üstelik bir kere satın aldığınız puzzle ile uzunca bir süre vakit geçirebilirsiniz. Mesela 1000 parçalı bir puzzle seçerek bir günden fazla süre oyalanabilir, üstelik sıkıldığınızda bırakıp sonra tekrar kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. AVM’lerde geçirdiğiniz zamanların yerine puzzle koyarsanız, ne kadar para tasarrufu yaptığınıza kendiniz bile inanamayacaksınız!

Neden puzzle?

3- Beyninizi çalıştırın!
Puzzle birleştirmenin beyin fonksiyonlarını uyardığını bilim insanları söylüyor.  Yani puzzle ile uğraşmak, beynin koordinasyon, analiz etme ve kavrama  yeteneklerini, kısa süreli hafızayı, mantıklı düşünme sürecini ve problem çözme yeteneklerini geliştirmeye yardımcı oluyor. Beyninin daha iyi çalışmasını kim istemez ki!  

4- Stresten kurtulun!
Puzzle parçalarını birleştirmek zihni dinginleştirir. Hayatınızın içinden çıkılmaz, zor, karmaşık anlarında bir mola verip puzzle ile ilgilenmek moral olarak size iyi gelecektir. Beyninizin puzzle’a konsantre olması, anksiyeteyi azaltacak ve problemlere karşı sizde geçici bir rahatlama sağlayacaktır.

5- Duvar sanatı
Bitmiş bir puzzle muhteşem bir duvar dekorudur. Puzzle’ınızı tamamlayıp çerçeveleterek duvarınıza asın. Böylece ona bakan insanlar hoşlanacak, hatta hakkında konuşulacak yeni bir konunuz olacaktır.

6- Yaşın önemi yoktur!
İsterseniz 5 yaşında olun, isterseniz 80’e merdiven dayamış olun, puzzle dünyasında bu durumun hiçbir önemi yoktur. Çünkü puzzle parçalarını birçok şekilde ve büyüklükte bulabilirsiniz.
Kimilerine göre 500 parçalı puzzle’lar bile zordur, kimileri ise 2000 parçalı, biraz daha karmaşık puzzle’ları daha eğlenceli bulur. Aynı şekilde çocuklar için 50’nin altında parça sayısı olan yapbozlar da mevcuttur. Puzzle'da ne kadar çok parça olursa, o kadar uzun zaman geçirirsiniz. Tercihse size kalmış!

7- Modası geçmeyen bir hediye
İlgi alanları ne olursa olsun herkes puzzle’dan hoşlanabilir. Mesela ata binmeyi seven kızınız için at görselli bir puzzle, motor meraklısı eşiniz için “harley” görselli puzzle, doğadan hoşlanan arkadaşınız için ise çiçekli böcekli bir puzzle seçebilirsiniz.

8- Mutluluk!
Zorlu bir puzzle’ı tamamlamak, size başarı duygusunu tattırır. Puzzle’ı başarı ile tamamlamak ise beyinde dopamin salgılanmasını teşvik eder, dopamin demek mutluluk demektir.  

9- Şifa ve maneviyat
Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre puzzle birleştirme gibi aktivitelerin  Alzheimer hastalığında üçte bir oranında azalmaya neden olduğu saptanmış. Aynı  araştırmada puzzle birleştirme aktivitesi bir hobiye dönüştüğünde ise yaşam kalitesi artarak bu hastalığa yakalanma olasılığının azaldığı da görülmüş. 

10- Zamansız hobi
Puzzle’lar asla değer kaybetmezler. Bir puzzle’ı defalarca birleştirebilir ve her seferinde ilk gün olduğu kadar zevk alabilirsiniz. Bitirdiğinizde puzzle’ınızı bozup bir sonraki sefere kadar saklayabileceğiniz gibi, hoşlanacak bir arkadaşınıza hediye de edebilirsiniz. 

KAYNAK: http://jigfix.blogspot.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder