21 Eylül 2015 Pazartesi

Bu aralar tam da puzzle birleştirme zamanı, neden mi?


Belki farkında olmayabilirsiniz; ama puzzle birleştirmede bir nevi Rönesans dönemi yaşıyoruz dersek çok da abartmış olmayız. Kısa bir süre gözden düşse de son yıllarda muhteşem yeni tasarımları, farklı zorluk seviyelerindeki çeşitlilikleriyle puzzle birleştirme hobisi tekrar moda oldu. Yani yaygın magazin söylemiyle tekrar edecek olursak şöyle de diyebiliriz:

“Puzzle birleştirmek son yıllarda “IN”!

Üstelik diyoruz ki, bu aralar puzzle birleştirmenin tam da zamanı!  Neden mi ?

İşte çünkü’lerimiz:

1 - Çünkü, puzzle mevsimi geliyor!

 Puzzle’ın da mevsimi mi olurmuş demeyin. Çok fanatik puzzleseverler için elbette bu hobinin mevsimi olmaz. Çünkü onlar, yazlık evlerinin balkonunda bile puzzle birleştirirler, hatta gerekirse kumsalda da puzzle için bir alan yaratırlar kendilerine. Zaten onlara diyecek sözümüz yok.  Ama bir de mevsimlik olarak puzzle birleştiren kitle var; ki onlar, yazın parkta, bahçede, balkonda, havuzda, denizde vakit geçirirler; yağmurlar ve rüzgarlar başlayınca da hemen açarlar puzzle kutularını. Hatta içlerinde 

“Yaz bitse de şöyle keyifli keyifli puzzle’ımı açsam halıya, bir de sıcacık sütlü kahve yapsam, fonda en sevdiğim müzik olsa!”

diye iç geçirenler de vardır. Onlar zaten kendilerini biliyor;  belki siz de onlardan, yani mevsimlik puzzle’cılardansınızdır...  

Haksız da sayılmazlar hani! Televizyon kanallarında hep aynı konuların hep aynı bıktırıcı senaryolarından oluşan ve akşam sekizden gece on ikiye kadar süren entrika dolu saçma diziler varken, iş hayatının stresi zaten yeterince yoğunken, dışarıda hava zaten soğukken, hafta içi ev gezmesinin mümkün olmadığı şehir yaşamında, uzun kış gecelerinde puzzle birleştirmekten daha güzel eğlence olabilir mi?  
 
Puzzle mevsimi geliyor!


2 – Çünkü  puzzle birleştirmek,  ekrandan bağımsız bir eğlencedir!


Çoğumuz bilgisayar ekranı karşısında çalışıyoruz. Memursanız, gazeteciyseniz, reklamcıysanız, bankacıysanız, grafikerseniz, yazılımcıysanız, e-ticaret ile uğraşıyorsanız, çevirmenseniz, metin yazarıysanız, tasarımcıysanız, mimarsanız, mühendisseniz, planlamacıysanız… Hatta işsizseniz, sosyal medyadan ve sanal dünyadan kopamıyorsanız…

Yani bütün gününüz bilgisayar ekranı başında geçiyorsa, akşam olup evinizde dinlenmeye çekildiğinizde bu duruma bir ara vermeniz gerekmez mi? Evet teknolojiyi çoğumuz seviyoruz, onsuz yapamıyoruz ama bazen çok da yorucu olmuyor mu?
Ekrandan bağımsız bir hobi olan puzzle ile uğraşmak, günlük zihin yorgunluğunuzu  üzerinizden alacaktır. Deneyin, bize hak vereceksiniz!

Puzzle, ekrandan bağımsız eğlence!

3 - Çünkü  puzzle, tüm aileyi bir araya getiren ucuz bir eğlencedir!


1930’ların başlarında ekonomik krizin en yoğun dönemlerinde ucuz ev eğlencesi olarak yaygınlaşan puzzle’lar, günümüzde hâlâ bu özelliğini korumaya devam ediyor. Dört kişilik çekirdek aileyi bir araya getiren eğlenceleri düşünürseniz; örneğin ailece sinemaya gitmeyi, ailece konsere gitmeyi, ailece  restoranda yemek yemeyi, ailece bowling oynamayı, ailece dışarıda bir aktiviteye katılmayı…

Ailenin hoşlanacağı bir görsel seçip puzzle parçaları birleştirmenin ne kadar ekonomik bir eğlence olacağını, örneklediğimiz aktivitelerin fiyatlarıyla  puzzle fiyatlarını karşılaştırarak daha iyi anlayabilirsiniz. Adı üzerinde, yapboz! Puzzle’ınızı bozup üzerinden vakit geçtikten sonra yeniden birleştirirken, ilk günkü heyecanı tekrar yaşamanız da mümkün, hem de hiç para ödemeden!

 Bir kere satın aldıktan sonra defalarca sıkılmadan tekrarlayabileceğiniz  bir aktivite olması, sizce de puzzle’ı ayrıcalıklı kılmıyor mu?

Üstelik yarattığı terapi etkisi ile kendinizi çok da tazelenmiş hissetmenize ise paha biçilemez!

O halde ne diyoruz, tam da puzzle mevsimi gelmişken…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder