29 Aralık 2014 Pazartesi

Wentworth marka ahşap puzzle'ları tanıyalım!


Geçtiğimiz günlerde yurdumuzda satışı başlayan ünlü İngiliz markası Wentworth Ahşap Puzzle’lar bu hobiye gönül verenleri çok heyecanlandırdı. Biz de siz puzzleseverler için Wentworth marka ahşap puzzle’lar hakkında kısa bir araştırma yaptık ve bu markayı benzersiz kılan özellikleri 4 ana başlık altında topladık:


Wentworth-Birds for all seasons

Puzzle Üretim Teknolojisi
Hassas lazer kesim

Wentworth Wooden Puzzle markası, puzzle imalatındaki  kenar kesme teknolojilerini yakından takip ediyor. Yıllar boyu defalarca kullanabileceğiniz, toz ve yabancı maddelerden arındırılmış, en son teknolojinin kullanıldığı lazer kesimlerle üretim yapıyorlar. 


Benzersiz Whimsy Parçalar
Victoria Dönemi’ndeki puzzle üretim tekniklerine tarihsel bir bağlantı.
Buradaki  "Puzzle Terimleri Sözlüğü" yazımızda daha detaylı bilgi alabileceğiniz bir sözcük “whimsy”.

Eşi benzeri olmayan özel puzzle parçaları olarak tanımlayabiliriz “whimsy” sözcüğünü. Victoria Dönemi’ndeki puzzle kesim ustalarından kalma bir gelenek olan ve genellikle puzzle’ın bütünündeki temaya uygun olarak kesilen özel parçalar bunlar. Bazen bir kelebek, bazen bir kuş, ya da bir çiçek ve daha fazlası! Wentworth marka ahşap puzzle’ların uzman tasarımcıları, puzzle’ların çoğuna özel kesim “whimsy” parça koymayı ihmal etmiyorlar. Bu ilginç ve hoş parçalar sayesinde  puzzle keyfinize yeni bir boyut daha ekleniyor.



İngiliz Yapımı
Wentworth Wooden Jigsaws


Wenthworth marka ahşap puzzle’lar, malzeme ve işçilikte klasik İngiliz özenini yansıtan en güzel örneklerden biridir diyebiliriz. Kullandıkları ahşap panolar, FSC sertifikalıdır.  Denediğinizde kalite farkını mutlaka hissedeceksiniz. 




Sıra dışı Parçalar
Zorlu mücadelenin ödülü

Wentworth, bir beyin jimnastiği olan puzzle uğraşısını daha heyecanlı ve cazip kılmak için benzersiz parçalar kullanmayı tercih eden bir marka. Tasarımları tek tek elle kesiliyor, çoğunda aynı parçadan iki tane bulunmuyor. Ortadaki parçalarda köşeler ve düz kenarlar bulunmuyor. 



 Wentworh, emin olun puzzle zevkinizi yepyeni ve daha zorlu bir seviyeye çıkaracaktır. Bu özel puzzle’ları birleştirdikten sonra bozup tekrar o güzel kutusuna kaldırarak, çocuklarınız ve hatta torunlarınız için nesiller boyu kullanılacak özel bir hediye haline getirebilirsiniz.
 Özetleyecek olursak,
*İmalatı: Sürdürülebilir ormanlardan elde edilen 3 mm’lik özel ahşaptan üretiliyor.
*Özelliği:  Birbirinin aynısı iki parça veya köşe parçalarını nadiren içerir.
*Whimsy şekiller: Bütün puzzle’larda temayı yansıtan benzersiz şekilli parçalar mevcuttur.
*Paketleme:  Parçalar önce güzel bir bez torbaya, sonra da geri dönüşümlü malzemeden yapılmış sağlam bir kutu içine konularak paketlenir.

Evet diğer puzzle’lara göre biraz pahalıdır bu marka, ama deneyimlediğinizde değdiğini  siz de göreceksiniz.
Wentworth  marka ahşap puzzle’ları mağazamızdan temin edebilirsiniz.
Wentworth-Elephant Savanna

Keyifli puzzle’lamalar…
KAYNAK: http://www.jigsaws.co.uk/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder