7 Nisan 2015 Salı

Hem doğum, hem de ölüm günü!

Rafaello Sanzio (06/04/1483 – 06/04/1520)

Nasıl bir tesadüftür ki, bugün ünlü ressam Rafaello Sanzio’nun hem doğum gününü kutluyoruz, hem de ölüm gününü anıyoruz!

Atina Okulu, Raffaello (2000 parça puzzle)

6 Nisan 1483’de doğan sanatçı, 6 nisan 1520’de, henüz 37 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. Bu kısacık yaşamına sığdırdıklarının önemi, ölümünden tam 495 yıl sonra kendisini anıyor olmamızdan yeterince anlaşılmıyor mu?

Trionfo di Galatea, Raffaello(1000 parça puzzle)

Rafael, İtalya’nın Urbino kentinde doğdu ve  Rönesans’ın  en meşhur sanatçıları arasına yazdırdı adını. Henüz 11 yaşındayken Pietro Perugino’nun  çırağı olmuştu bile. Çocukluğu hızla akıp gitti, genç yaşında yaptığı resimlerden Rafael’in yeteneği fark edilmiş ve usta bir sanatçı olmaya aday olduğu anlaşılmıştı. Henüz yirmili yaşlarındayken şaşırtıcı derecede muhteşem resimleri vardı ve zamanının en iyi sanatçıları arasındaydı. 37 yaşındayken, doğum gününde hayata veda ettiğinde, dünya üzerinde önemli bir iz bırakmış ve genç sanatçılar için esinlenilecek bir rol model olmuştu bile.

Parnassus, Raffaelo (1000 parçapuzzle)

Leonardo Da Vinci ve Michelangelo’nın etkisinde kalarak kendini geliştirdiği de söylenen sanatçı,  teolojik, felsefik ve lirik tablolarıyla tanınır. Rafaello aynı zamanda mimardır da. 1514 yılında Papa’nın emri altında Saint Peter Bazilikası’nda baş mimarlık yapmıştır.
Raphael, İtalyadaki Rönesans döneminin üretken sanatçılarındandır. Toplam 78 tane resmi vardır.
Bu önemli sanatçısının eserlerinden üretilen puzzle’lara mağazamızdan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder