29 Ocak 2015 Perşembe

Uluslararası Bulmaca Günü'nüz kutlu olsun!

Her yıl Ocak ayının 29’u, tüm dünyada  International Puzzle Day, yani “Uluslararası Bulmaca Günü” olarak kutlanıyor. 
Biz de  “Puzzle Galeri” olarak hem bu günü anımsatmak, hem de bu yazıyı okuyan herkese 

bugün en azından bir tane bulmaca çözün!” çağrısı yapmak istedik.  

International Puzzle Day

Günlük hayatımızda hep bir meşguliyet yaşıyoruz. Yani çalışmak, okula gitmek, günlük işler, arkadaşlara ayırdığımız zaman…vs.  Maalesef ki çoğumuz, bu kısır döngü içinde kendimize ayıracak vakit bulamamaktan yakınıyoruz. Günlük koşuşturmacanın dışında kalan zamanı uyuyarak, tv izleyerek, sohbet ederek, alışveriş yaparak, sanal dünyada vakit  geçirerek  harcamayı, beynimizi geliştirecek herhangi bir bulmaca  çözmeye tercih ediyoruz.  İşte 29 Ocak Uluslararası Bulmaca Günü’nün amacı, aslında bütün bu tercihlerimizin bir özrü olarak algılanabilir.

Her yıl 29 Ocak bize bütün bulmacaları anımsatan bir gün; ister Sudoku olsun, ister çapraz bulmaca olsun,  ister zeka bulmacaları olsun, isterse de  birleştirilecek bir puzzle olsun. Bugünün amacı aslında biraz da günümüz insanını dijital dünyanın eğlencelerinden bir adım uzaklaştırmak ve klasik bulmacaların zamana meydan okuyan  varlığını anımsatmak…

Hazır bugün Uluslararası Bulmaca Günü'yken,  belki de  bir puzzle alarak problem çözme yeteneklerinizi test etmeye fırsat yaratırsınız,  kulağa heyecanlı gelmiyor mu?


8000 parçalık puzzle tam da bugüne yakışır...

 Tarihçe:

1995 yılında Amerika’daki bir oyun şirketi tarafından kutlanmaya başlanmış bugün. O yıllardan  bu yana her yıl 29 Ocak’ta insanlar arkadaşlarıyla veya aileleriyle bir araya gelerek bulmaca çözmeyi alışkanlık haline getirmişler. Aileler çocuklarına  klasik Rubik Küp veya puzzle hediye etmeye ve onlarla birlikte zaman geçirmeye başlamışlar.

 Ülkemizde bulmaca meraklıları haricinde pek bilinmeyen bu günü size hatırlatmayı önemli buluyoruz biz de. 

Bütün puzzleseverlerin “Uluslararası Bulmaca Günü” kutlu, mutlu ve heyecanlı olsun...  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder