26 Mayıs 2014 Pazartesi

Recent Toys ile beynimizi parlatalım!

Bugün  sizlere güzel bir haber vermek istiyoruz. Avrupa’da ve Amerika’da en çok ilgi çeken zeka oyunları markası Recent Toys, ülkemizde ilk kez Puzzlegaleri.com’da satışa sunuldu!

Bugüne kadar belki zeka oyunlarına ilgi duymadınız, belki ilginiz olduğu halde sizi cezbeden bir oyun bulamadınız.

Recent Toys’un müthiş oyunlarıyla tanıştıktan sonra düşünceniz değişecektir. Bu oyunlarla zekanızın limitlerini test edecek, kendi kendinize meydan okuyacak, aile içinde müthiş çekişmeler yaşayacak, çok keyifli anları hafızanıza kazıyacaksınız.

Sürekli oynadığınız bilgisayar oyunları, Recent Toys oyunlarının yerini asla tutmaz; dolayısıyla bu oyunların  fanatikleri gün be gün artıyor, peki ya siz? Hangi oyunda kendinize güveniyorsunuz? Rubik Küp demeyin sakın, o çok geride kaldı..

Equal7





Mesela Equal7 adlı bu oyunda küpün  her yüzeyinde toplamda aynı sayıları yakalayabileceğinizi düşünüyor musunuz?







CrossTeaser

Peki ya CrossTeaser adlı bu çift taraflı oyunda renk çarklarını döndürerek aynı renkleri yakalayabilir misiniz?
Bu iki oyun için “çocuk oyuncağı, elbette yaparım” mı diyorsunuz? O  kadar da iddalı olmayın siz yine de, hiçbiri göründüğü kadar kolay değil inanın!



IcoSoku




 Mesela kendiniz IcoSoku ile uğraşırken çocuğunuz da IcoSoku Junior ile yarışabilir. Sayılarla etrafındaki noktaları eşlemek hiç de kolay değil. Diyelim ki eşlediniz, sayı düğmelerinin yerini değiştirerek kolaylıkla yeni bir bulmaca oluşturabilir, böylece hiç sıkılmadan bu oyunu defalarca oynayabilirsiniz.







Mirrorkal You and Mona Lisa oyunundaki sürprizi hiç söylemeyelim isterseniz, bulmacayı çözünce kendiniz şaşırın! Mirrorkal Escher oyunu ise tam bir zeka ürünü. Tek bulmacada 5 ayrı görüntü oluşturmak için bayağı bir ter dökeceksiniz, bizden söylemesi!

Mirrorkal You and Mona Lisa
Mirrorkal Escher





Mindjewel





Başta söylemiştik, bu oyunlarda çeşidin çok olduğunu. Mesela Mindjewel oyununda bu mücevheri bozup yeniden yapmak hiç de kolay olmayacak, işte bu yüzden bu oyuna “mücevherlerin efendisi” dedik..



Cubigami7

Cubigami7 ile sınırlarınızı zorlayacaksınız! Parçaları yerleştirerek tam 7 tane farklı kübik şekli oluşturmanızı istiyor oyun; 3D bakış açınızı test edeceğiniz bundan daha güzel fırsat olamaz!



Planets




Planets oyununda ise piramidin her bir yüzeyinin tek renk olması için mücadele edeceksiniz, ama gezegenler ancak doğru pozisyonda ise dönebiliyor!





Zeka oyunlarının en karmaşık olanlardan hoşlanıyorsanız Brainstring oyunları tam da size göre olabilir. Biz bunlara “zeka iplikleri” diyoruz. Brainstring Original Retro’da düğümlenmiş elastik ipleri çözmeye uğraşırken, Brainstring Houdini’de ise  hapishanelerden, halatlardan, hatta deli gömleklerinden kolayca kurtulduğu halde buradaki iplikler arasında sıkışıp kalan Houdini’yi kurtarmaya çalışacaksınız. Brainstring Advance, parlak  iplikleri ve simetrik tasarımıyla bu oyunun gelebileceği uç nokta diyebiliriz. Beyniniz bu düğümler arasında bütün paslarını atıp ışıldayacak!


En çok beğenilen oyunların tek pakette olduğu Brainteaser Gold Edition veya Meffert’s 2-pack, doğumgününde ne hediye alacağınızı bilemediğiniz, zekasıyla övünen iş arkadaşınız için sizce de mükemmel bir seçim olmaz mıydı?
BrainTeaser Gold Edition

Klasik zeka oyunlarının son versiyonları olan SKEWB Extreme ve Venus Pillow oyunları çözülmeyecek kadar zor değil, ama zorlayıcı bulmacalar! Gear Cube ve Gear Shift ise kendi içinde ayrı ayrı heyecanlar barındırıyor.

Pyraminx


Hâlâ seçim yapamdıysanız Pyraminx ve Gear Ball’a da bir göz atmanızda fayda var..



GearBall









Recent Toys’un bu özgün tasarımlı, akılları zorlayan oyunlarından bir tanesini kendinize veya sevdiklerinize hediye etmek isterseniz; adresi biliyorsunuz..
Peki, en çok hangisini beğendiniz?



4 yorum:

  1. Hepsi birbirinden eğlenceli ve zorlayıcı görünüyor. 3x3 rubik küpü yapabiliyorum ama bunların bir çoğu ondan zor görünüyor. Kolaydan başlayıp denemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangisi en kolay derseniz, işte onu bilemeyiz; en beğendiğinizden başlayın siz en iyisi.. Rubik küpü çöüyorsanız mutlaka bunları da çözersiniz.Seçeceğiniz oyun hakkındaki yorumlarınızı da merakla bekliyoruz:)

      Sil
  2. Ben kolay gibi görünen bir-iki tane kestirdim gözüme. Mağazaya geldiğimde yakından görüp alacağım. Şimdi burada söylemiyim de çözemezsem madara olmayayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madara olmazsınız merak etmeyin Çiğdem Hanım, kesin çözersiniz:)
      Merakla bekliyor olacağız:)

      Sil