8 Mayıs 2014 Perşembe

Hangi tip puzzleseversiniz?


puzzleseverler
puzzleseverler
Bugün gelin birlikte  biraz puzzle magazin yapalım. Kendimize soru sorup yanıtını arayalım, eğlenelim. Sorumuz  belli:

Puzzleseverler kaça ayrılır?

Size vereceğimiz bilgiler bilimsel gerçeklerden çok kişisel hikayelerden ve konu hakkındaki tartışmalardan toparlanmıştır baştan belirtelim.

 Puzzle birleştirmeyi sevenleri kabaca 3 gruba ayırabiliriz:

1-Puzzle birleştirmeyi ciddi bir hobi olarak görenler – PUZZLE BAĞIMLILARI


Bu grupta yer alanların sayısı aslında fazla değil; fakat bu grupta yer alanlar, kendilerini gerçekten de puzzle birleştirmeye adamışlar diyebiliriz. Belki siz de kendinizi bu grupta görüyorsunuz veya çevrenizde puzzle birleştirmeden duramayan insanlar tanıyorsunuz.
Biraz daha detaylandıralım bu gruptakilerin özelliklerini isterseniz.

 Bu gruptakiler; yani bağımlılar, mesela puzzle birleştirmekle ilgili bir yarışma olursa mutlaka katılmaya çalışırlar ve bu konuda başkalarıyla rekabet etmekten çok hoşlanırlar. Zaten özellikle sosyal medyada puzzle ile ilgili bir çok gruba üye oldukları için bu tür etkinliklerden mutlaka haberdardırlar. 

 Bu sevimli gruba, olayı biraz daha ciddiye alan “puzzle fanatikleri” desek abartmış olmayız. Bu grupta yer alanların önceliği daima puzzle’dan yanadır. Mesela tuttuğu takımın maçını statta izlemek yerine evde puzzle birleştirirken  arada maça bakmayı tercih edenler, arkadaş toplantısına bahane bulup gitmeyerek, uğraştığı puzzle’ı bitirmeye çabalayanlar...

Yoksa bu örneklerde anlatılanlar size çok mu tanıdık geliyor?

2- Çok sık olmasa da düzenli olarak puzzle alanlar – PUZZLE’A ALIŞKIN OLANLAR


“Düzenli” derken yeni puzzle modelleri satın alma konusunda alışkanlığı olanları kastediyoruz. 
Puzzle, diğer ev içi hobilerde olduğu gibi genelde soğuk havalarda tercih edilen bir uğraştır. Bu nedenle yazın çok sıcak günlerinde puzzle satışları biraz düşer. Düzenli olarak puzzle birleştirmeyi alışkanlık haline getirenler ise havaların ısınmasına aldırmadan puzzle’a devam ederler.
Puzzle, bütün aileyi bir araya getirmeye yarayan harika bir eğlencedir.   
2 ya da 3 arkadaş bir araya gelip masanın etrafında sessizce puzzle birleştirmenin keyfi de bir başkadır. Özellikle tatil günlerinde..

Bu gruptakiler puzzle’dan keyif almayı bilenlerdir diyebiliriz.

3- Tesadüfen puzzle alanlar

Sonuncu gruba ise “tesadüfen puzzle alanlar” diyebiliriz.  İlk iki grubun aksine, bu gruptakiler çok nadir puzzle satın alırlar. Mesela çok ilgilendikleri bir konu hakkında puzzle gördüklerinde satın alabilirler. Genellikle 500-1000 parça olan puzzle’lar ile ilgilenirler, belirli bir marka tercihleri yoktur. Aslında  puzzle hakkında bilgileri de pek yoktur.  Tahmin edeceğiniz üzere bu gruptakiler daha sonra düzenli alıcı olurlar ve nihayetinde bağımlı hale gelirler.


Şu bir gerçek ki, ilgi düzeyimiz ne olursa olsun, puzzle birleştirmek; gevşemek, rahatlamak ve dinlenmek için teknoloji gerektirmeyen harika bir yöntemdir. Bir araya getirmek istediğimiz puzzle parçaları genelde bize çekici gelir. İster klasik bir sanat eseri olsun, isterse gitmeyi çok istediğimiz bir yerin resmi olsun, birleştirdiğimiz  puzzle’ın konusunu genelde kendimize yakın hissederiz.


Son bir not,  bir arkadaştan veya aile üyesinden puzzle hediyesi almak,  insana gerçekten de  kendisini harika hissettirir.

Tüm bu açıklamalardan sonra şimdi söz sırası sizde. Sahi siz nasıl bir puzzleseversiniz?


Kaynak:      http://treasures-by-brenda.squidoo.com/
http://www.jigsaw-puzzle.org  by Daniel McAdam 
Uyarlama çeviri: Puzzle  Galeri


12 yorum:

  1. Ben 2. gruptayım. Çok fanatik değilim ama düzenli olarak da alır ve yaparım. Bitirip çerçevelettiğim puzzle'ları sevdiklerime hediye ettiğimde yüzlerinde beliren mutluluk her şeye değerdir benim için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demiş atalarımız, "azı karar, çoğu zarar" :)
      Sevgiler..

      Sil
  2. 2.suradakşlere düzenli puzzle yapanlardanız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika:)
      Fanatik olmak bazen insanı yormaz mı zaten:)

      Sil
  3. puzzle yapmak bana büyük zevk veriyor ...puzzle yaparken dünyayla ilişkimi kesiyorum...bu durumda ben 1. grupta oluyorum sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirmek için hırs da yapıyorsanız kesin 1. gruptasınız:)

      Sil
    2. geceleri gözüme uyku girmiyor uyuduğum zaman bile puzzle parçalarıyla boğuşuyorum rüyamda 1000 lik puzzle leri 3 günde bitiriyorum :))

      Sil
    3. Sanki biraz fazla bağımlılık olmamış mı Aynur Hanım:)

      Sil
  4. Salondaki masada en son ne zaman yemek yedigimizi bile hatirlamiyoruz galiba bagimliyiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke bütün bağımlılıklar puzzle gibi masum olsa:)

      Sil
  5. ben ilk gruba dahilim kadıköy diyince aklım ve ayaklarım beni tekbir adrese götürüyorr puzzle galeriii sizi seviyorumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, sevgimiz elbette karşılıklı:)

      Sil