9 Mayıs 2014 Cuma

15 yılda aşk ile tamamlanan puzzle!

Ted Howard’ın Puzzle şeklindeki aşk mektupları tam 15 yıl birleştirilmeyi bekledi!

Gerçek bir aşk ve adanmışlık öyküsü


Size bu yazımızda  tam 15 sene süren çok özel bir puzzle birleştirme öyküsünü anlatmak istiyoruz. Muhtemelen şimdiye kadar duyduğunuz en romantik puzzle hikayesi bu olacaktır. Ted Howard'ın serüveni, başlıkta da belirttiğimiz gibi tam anlamıyla bir aşk ve adanmışlık öyküsü!
puzzle ave aşk!

 15 sene uğraştıktan sonra, 2000 parçadan oluşan  tam 98 tane aşk mektubunu bir araya getirmeyi başarmış Ted Howard! 

İnsanı  şaşırtan ve duygulandıran bu hikayenin kahramanı Ted Howard, 2008 yılında  82 yaşındayken bitirmiş mektupları birleştirme işini. Kendisiyle yapılan söyleşi BBC’ye konu olmuş. Aradan geçen yıllara rağmen ilginçliğini hala koruduğu için öyküyü  sizlere de aktarmak istedik.

Ted Howard, 1940’ların sonları ve 1950’lerin  başları arasında tam 7 yıl boyunca İngiltere, İrlanda, Fransa ve Hollanda’da  çiftliklerde çalışarak gezgin hayatı yaşamış. O dönem, kaldığı otellerden çok sevdiği karısı Molly’ye aşk mektupları yollamış tam 98 tane.  Fakat Molly, 1953 yılında mektupları bir başkasının okuduğunu fark edince her birini 20’den fazla parçaya ayırarak tam 2000'e bölmüş, ama atmaya da kıyamamış... Bay Howard, 1993 yılında çok sevdiği karısının ölümünden 3 sene sonra bu parçaları birleştirmeye başlamış. 


Öncelikle mektupların köşe ve orta parçalarını ayırmakla işe başlamış Ted. 15 yıl boyunca her gün ortalama 1 saatini bu işe ayırmış.


puzzle mektup
Ted Howard'ın mektuplarından bir parça
Öyle değerli ki mektuplar.. Bir mektup şöyle bitiyor mesela: 

Canım, seni tekrar görmek için sabırsızlanıyorum.”
Seni son gördüğüm pazar gününden sonra sanki  aylar geçmiş gibi geliyor. Yazacak pek bir şey de yok aslında. Sevgilim, tekrar buluşuncaya kadar, sana sevgilerimi gönderiyorum, seni hep seven Ted

Bay Howard diyor ki:

 “Hâla Molly’yi çok özlüyorum, ama mektuplarla canlanan anılar özlemimin az da olsa dinmesine yardımcı oldu.”

“Mektuplar çok güzel zamanları da geri getirdi” diye ekliyor.

 2008 yılında kendisiyle söyleşi yapıldığında, bu mektuplara dayanan bir kitap yazarak onu da karısına adayacağını söylemiş Ted. Aradan geçen 6 yılda umarız bu isteğini de gerçekleştirmiştir. Araştırdık ama ne yazık ki daha fazla bilgi bulamadık sonrasında ne olduğuna dair.. 

aşk mektubu
Ted Howard'ın, eşi  Molly'ye yazdığı mektuplardan bir parça


“Gerçekten de ilk görüşte aşktı.  Bir köy festivalindeydim, bir kız atlı karıncadan atladı ve koşarak bana doğru geldi.  İşte o kız Molly’ydi.  Günlerden 19 temmuz, yıllardan 1948’di.” diyor Ted, hafızasında o günü tekrar canlandırırken...

O zamanlar Molly 18, Ted de 23 yaşındaymış. 1955 yılında yani 7 yıl sonra evlenmişler, 3 çocukları ve 6 tane de torunları olmuş. Böyle romantik  bir hikaye kendilerine miras olarak kaldığı için torunlar çok şanslı elbette.

 Belki de o mektuplardan biri gerçekten puzzle olarak üretilirse hikaye çok daha hoş bir hal alacak ne  dersiniz?

Puzzle ve aşkı bir arada anlatan daha dokunaklı bir öykü duymuş muydunuz?


 NOT: Ted, mektuplardan oluşan kitabı yayınlamadan önce otobiyografisini yazmış ve  “Life On The Fen Edge” adıyla yayınlamış. Türkçe'de "Bataklığın kıyısındaki yaşam" diyebiliriz bu çalışmaya..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uyarlama Çeviri: Puzzle Galeri


2 yorum:

  1. Çok dokunaklı bir hikaye gerçekten. Sonsuz bir aşk ve sabır öyküsü. Paylaşımınız için teşekkürler. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten de özel bir hikaye, hatta filmi çekilse mükemmel olur. Biz de okuyunca çok etkilendik ve paylaşmak istedik, sevgiler:)

    YanıtlaSil